Nový rok

01.01.2014 21:38

A je to tady, o půlnoci jsme překročili ten pomyslný práh a vstoupili do nového roku.

Je to doba, kdy mnoho z nás přemýšlí o roce, který proběhl a doufá, že ten nastávající bude lepší. Bilancujeme a počítáme "úrazy a zranění", kterých se nám dostalo. Mám na mysli především záležitosti srdce a duše. 

Vůbec není od věci si projít celý proběhnuvší rok, zastavit se u mnoha okamžiků, které jsou pro nás důležité a je jedno, jestli je vnímáme jako pozitivní, nebo negativní. Je totiž dobře uvědomit si, že i to zdánlivě negativní nám ve velké většině přineslo něco pozitivního. Jen to často nechceme vidět a uvědomit si, že mnohdy ty "negativní" záležitosti nás nejvíce posunuly. Vedou totiž k poučení nás samotných, ukazují nám, kde máme mezery, rezervy a také nás často navigují na lepší způsob konání, jasnější vnímání skutečnosti, k účinnějšímu užívání možností, které se nabízejí.

Vězte, že nic se nikdy neděje náhodou a že vše co se nám v životech děje, je pro naše dobro, i kdyby se nám to sebevíce nelíbilo. Nesouhlasíte? Tak jste ještě stále nepochopili a budete potřebovat svá srdce ještě více otevřít, než jste dosud otevřeli.

Minulý rok nás vedl k velkým změnám v nás samotných. Vidím, jak přibývají lidé, kteří jsou čím dál blíže k probuzení, nebo se již probudili. Pokud se nebráníme, ale přijímáme kladené překážky a překonáváme je s pochopením, s jejich přijetím, otevírají se nám úžasné možnosti. Stačí jen vidět všechny ty možnosti. Stačí jen otevřít svá srdce a vše přijímat. A neposlouchat škarohlídy. A že přijdou vždy a budou se vám snažit namluvit, že jste blázni, že to, co se snažíte dělat, je nesmyslné, že nemůžete uspět, že to nedokážete, že jste snílci... Nepouštějte si jejich řeči k srdci a držte si své cítění. Protože jen to, co děláte opravdu srdcem, může vést k naplnění a k úspěchu.

Já nejsem předpovídač budoucnosti, i když bych mohla dělat i takové věci, ale vím, že tím se vlastně možnosti hodně omezují, místo aby se otevíraly. Máme totiž často tendenci brát předpovědi jako dogmata. Proto nebudu vůbec psát o ničem konkrétním, co nás v tom novém roce čeká. Popravdě, je to jen na nás. Jen my sami se musíme rozhodnout jaký to bude rok, jestli bude prosvětlený tím dobrým, nebo jestli si ho naplníme samými věcmi a událostmi, které budou bolet. My sami jsme tvůrci našich životů a sami rozhodujeme o tom, co se bude dít, co budeme prožívat. Jestli budeme mít problémy s tím, či oním, nebo jestli proklouzneme dalším rokem jakoby nic.

Máme ohromnou moc nad svými životy, jenže jsme uvěřili, že tomu tak není. No, ono to je celkem pohodlné, najít viníka někde mezi lidmi kolem nás, než uvědomění si, že my sami jsme si přitáhli problémy, které nás potkávají.

V posledních letech sílí energie, která nás chce probudit, která nám, obrazně řečeno, dává rány do hlav, abychom se probrali a začali jednat podle všech možností, které máme. A když to nechceme dělat, když nechceme slyšet, vidět, vnímat a konat, přijde rána, která nás již donutí. Tu ránu ale pak cítíme jako něco negativního. Jenže to je omyl. Vždy máme možnost udělat potřebné věci bez bolesti. Jenže je nebereme vážně, tak to neuděláme. Pak nezbývá, než použít silnější prostředky, aby nás vesmír dostal tam, kde máme být.

Doufám, že rok 2014 bude rokem, kdy se probudí další lidé a podpoří svou láskou otevírání bran k našemu světlejšímu bytí.

Buďme v lásce v tom novém roce.