Podstatný je záměr

19.06.2014 12:10

Cokoli děláme, děláme s nějakým záměrem. A na něm hodně záleží. Pokud děláme věci a činnosti se záměrem být prospěšný jen sám sobě a nezahrneme do našeho žáměru další osoby, bytosti, nebo ideálně všeobecný prospěch, často narazíme na mnoho překážek, které se nám samy staví do cesty, aby nám naše konání znepříjemnily.

S jakým záměrem provozujete svou práci? Chodíte do zaměstnání jen se záměren splnit povinnost odpracovat si hodiny, abyste pak dostali výplatu? Pak lze předpokládat, že vás vaše práce nenaplńuje vnitřně, cítíte se nespokojeně a ne zrovna šťastně.

Můžete ale dělat i práci, která vás nebaví, kterou ale děláte se záměrem vybudovat si možnost posunout se k jiné činnosti, která vás naplní. Pak máte jistě do zaměstnání vyšší chuť, i když není vaším vysněným. Ale musíte si neustále udržovat vědomí toho, že to děláte se záměrem dostat se postupně někam jinam, dělat něco jiného.

Chcete se pustit do podnikání? Jaký záměr vás k tomu vede? Vydělat peníze a zbohatnout? Nebo je vaší motivací něco jiného? Prospěšnost, třeba jen nějaké skupině? Ale je v tom prospěšnost? Možnost vyvolání radosti? I vy sami vidíte ve svém konání především radost, která následně může být odměněna penězi? Pak je váš záměr správný a máte velkou šanci na úspěch. 

Dalším krokem k úspěchu jsou vnitřní nastavení, která máme, která si neseme z našeho předchozího života. I s nimi se dá dobře pracovat a měnit je.

Mým záměrem je pomáhat lidem.